„Viitorul trebuie planificat!”

Iata cum se distrug raurile din Romania

Suntem angajati, cu toate resursele, sa contribuim la efortul de reducere a efectelor schimbarilor climatice. Avem "baieti destepti" care s-au angrenat in acest sens si doresc sa faca totul si CU ORICE PRET.
Chiar dorim sa compromitem totul, ape, biodiversitate, potential turistic, cadrul natural ?
Se pare ca este o optiune sustinuta de autoritati sau girata prin nepasare de acestea.
Totusi, noi cetatenii Romaniei credem ca nu in acest mod.
Paradoxal, riscam ca noi insine sa platim din buzunarul propriu serviciul de distrugere a patrimoniului natural al Romaniei.
Ce se intampla azi pe raul Capra se va produce in curand pe toate raurile de munte din tara. Vom avea o gradina fara ape de munte.
Sa speram ca avem inca oameni si autoritati lucide si responsabile care sa intervina.

Distrugerea raurilor din Fagaras

Semnati la http://www.petitieonline.ro/petitie/68358055

Prima fabrica de bioetanol si biogaz din tara va fi construita la Remetea, in Harghita

La Remetea, in judetul Harghita, se va construi prima fabrica de bioetanol si biogaz din tara. Investitia se ridica la 6,5 milioane de euro, iar contractul pentru constructia fabricii a fost deja semnat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si societatea Technical Trade SRL, cea care va realiza proiectul, potrivit Mediafax.
Scopul proiectului este de a infiinta o fabrica in care se va produce combustibilul bioetanol, folosind produsele agricole din regiune, potrivit reprezentantului Technical Trade SRL.

Peste 8.500 de mormane de gunoi au fost identificate pentru „Let’s do it Romania!”

Peste 8.500 de mormane de gunoi au fost identificate in actiunea de cartare pentru cea de-a doua editie a campaniei de curatenie "Let's do it Romania!", care va avea loc pe 24 septembrie.
„Am descoperit 4.500 de mormane de gunoi anul acesta si care sunt incarcate pe site si inca vreo 4.000 de mormane care nu sunt incarcate in aplicatia noastra. Motivul principal ar fi acela ca in acest an foarte multe informatii au venit de la autoritati sub forma de lista si ne-ar fi fost de doua ori mai greu sa luam si coordonatele”, a declarat, joi, project managerul "Let's do it Romania!", Ionut Tunaru.
Acesta a precizat ca din sponsorizarile obtinute pana acum pentru aceasta a doua editie a proiectului s-au putut asigura 600.000 de saci de gunoi si 200.000 de manusi, ceea ce reprezinta aproximativ 40% din necesar.
Pentru aceasta editie, organizatorii estimeaza un numar de 500.000 de voluntari , fata de cei 200.000 inregistrati anul trecut. Din cifrele prezentate, in editia din 2010 , 40% din volutari au provenit din sistemul educational. „Estimam ca pe fiecare judet vor fi intre 3000 si 5000 de voluntari din scoli”, a mai spus Tunaru.
De asemenea, sunt asteptati pana la 50.000 de voluntari veniti din primarii, 10.000 de angajati ai CFR, jandarmi, detinuti, dar si angajati ai unor companii din mediul privat. In editia din 2010 proiectul a acoperit 41 de judete si s-au strans 550.000 de saci de gunoi.

Sursa: green-report.ro

Oradea, ambitii de capitala verde…

Compartimentul de specialitate din Primărie a înscris Oradea în competiţia pentru titlul de Capitală Verde.
„Oradea are toate premisele pentru intrarea în concursul Capitala Verde a României”, se arată într-un material întocmit de compartimentul Spaţii Verzi din Primărie şi adresat organizatorilor competiţiei – United Romanian Breweries Bereprod SRL şi Ministerul Mediului şi Pădurilor.
Atuurile Oradiei ar fi „amplasarea geografică favorabilă”, „patrimoniul cultural şi natural de excepţie” şi „iniţiativele administraţiei locale în gestionarea şi extinderea spaţiilor verzi”.

Om in lucru - ”The world is your chance to create”


In perioada 12- 14 Septembrie orasul Oradea va fi gazda unui eveniment unic in Romania, care se desfasoara sub sloganul ”The world is your chance to create”. Este vorba de Om in Lucru, un proiect menit sa incurajeze creativitatea semenilor nostri si sa apropie comunitatea prin impartasirea viselor si gasirea astfel a valorilor comune.
Proiectul va consta in amplasarea unor panouri pe Calea Republicii colt cu strada Mihai Eminescu, in incinta Complexului Unic Oradea, in zilele de 12, 13 si 14 Septembrie. Pe aceste panouri va exista o propozitie: “O data in viata as vrea sa...” si fiecare trecator va putea sa completeze in spatiul lasat liber, visele mari pe care le acesta le are.
Proiectul are drept scop valorificarea spatiului urban prin imprimarea mai puternica a unui caracter constructiv pentru comunitate. Prin incurajarea oamenilor sa isi impartaseasca visele, se doreste stimularea creativitatii dar si crearea unui spatiu organizat in care oamenii pot interactiona, isi pot descoperi visele si pot gasi inspiratia care sa ii ajute sa continue sa viseze si sa isi depaseasca limitele.
Din cauza stilului alert in care se desfasoara vietile noastre, de cele mai multe ori tindem sa uitam de lucrurile care sunt cu adevarat importante pentru noi. De aceea, prin intermediul acestui proiect incercam sa facem din Oradea un oras mai confortabil pentru gandurile si dorintele trecatorilor. Vrem sa ii incurajam sa viseze si sa nu le fie frica de aspiratiile lor, indiferent care sunt acestea. Oferindu-le un loc in care sa poata da viata lucrurilor care sunt cu adevarat importante pentru ei, speram sa ii putem ajuta sa nu le uite si poate chiar acesta sa fie indemnul necesar pentru a-si duce dorintele la implinire”, a declarat Cristian Dragos, director creativ in agentia de publicitate ink9, partener organizator al evenimentului.
Evenimentul este organizat de catre agentia creativa ink9 si creatoarea de moda Gina Butiuc si este sustinut de Kevin, Tehnoprint, Comaliment S.A. si Interactiv. Parteneri media: Radio Transilvania, 24 FUN, Hollywood Multiplex si TVS Oradea.
Acest proiect a fost organizat pentru prima oara in orasul New Orleans de catre urbanista Candy Chang. Proiectul s-a bucurat de un real succes si urmeaza sa fie implementat in mai multe orase ale lumii, printre care si Oradea, care va fi primul oras din Romania care va fi gazda unui eveniment de acest gen.

Date de contact
Agentia Creativa Ink9
Oradea
ink9agency@gmail.com

Sfaturi ECO

Motive pentru a recicla sticla
  • Cioburile de sticla constituie un material de inlocuire a materiilor prime
  • Cioburile produse de fabricile de sticla se folosesc integral in fabricatie, in industria sticlariei
  • Sticla are nevoie de 1.000.000 de ani pentru a se descompune in bucatele mici
  • Prin reciclarea unei tone de sticla se economisesc 1,2 tone de materii prime (soda, nisip, feldspat)
  • Sticla poate fi reciclata la nesfarsit fara sa isi piarda din calitati
Sursa: green-report.ro

Workshop - “Perceptia spatiului urban-locul tau in comunitate”

Workshop-ul cu titlul “Perceptia spatiului urban-locul tau in comunitate” este sustinut de catre membrii asociatiei Expose Architecture in colaborare cu Asociatia Romana de Psihologie Comunitara (ARPC), in cadrul conferintei internationale “Promovarea starii de bine, a sanatatii si a justitiei sociale”, organizata de ARPC.
Evenimentul va avea loc in data de 9 septembrie 2011, ora 12, la Hotel Continental Forum din Oradea.
Workshop-ul “Perceptia spatiului urban – locul tau in comunitate” este destinat oricarui doritor, fiind o sectiune speciala, interdisciplinara. Se doreste o colaborare intre arhitecti, psihologi, medici, planificatori, geografi, sociologi, etc., pentru imbunatatirea starii de bine in spatiul comunitar. De aceea participarea la acest workshop nu este conditionata de natura profesiei participantilor.

Reducerea taxei auto va stimula importul de masini second hand

Reducerea taxei auto cu 25% va incuraja importul de vehicule second hand si va conduce la o scadere a preturilor la tranzactiile cu automobile inmatriculate. Cel putin asta sustin reprezentantii unor firme din sectorul auto, citati de Mediafax.
"Noua forma a taxei auto va stimula importul cu autoturisme rulate, blocat la inceputul anului acesta de masura majorarii taxei. Totodata, impunerea platii taxei de poluare la tranzactiile cu masini deja inmatriculate va duce la modificarea pretului de piata a acestora. Iar in cazul de fata vor aparea incercari de fentare a platii taxei prin diferite metode, cum ar fi contractul de comodat", a declarat directorul general al portalului de oferte auto second hand Auto.ro, Bogdan Axinia.