„Viitorul trebuie planificat!”

Un nou minister al Apelor și Pădurilor

   În noul guvern mediul va primi mai multă atenție, actualul Minister al Mediului și Pădurilor va fi redenumit Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice ( care va fi condus de Rovana Plumb ) iar în paralel se va înființa și Ministerul Apelor, Pădurilor și Pisciculturii unde este nominalizată Lucia Varga - deputat de Bihor.
   Ultima variantă de desprindere a Pădurilor din subordinea Ministerului Mediului fusese vehiculată în luna mai, la acel moment, s-a încercat reorganizarea Ministerului Mediului și Pădurilor, prin trecerea Pădurilor în componenta Ministerului Agriculturii. În urma protestelor organizațiilor ecologiste, s-a decis menținerea Ministerului Mediului și Pădurilor.


Frumusețele planificării urbane văzute din spațiu

   Privind planificarea urbană direct de sus, devine clar că frumusețea unui oraș nu se delimitează doar la terenuri și clădiri. Clădirile individuale, arta urbană și intervențiile urbane sunt doar ornamentale. Dar ce se întâmplă dacă vedem forma urbană din perspectiva unei păsari? Vedem munca plină de artă, îi găsim rolul.
   Vă oferim o colecție de câteva orașe privite de sus. Se poate vedea ceva?


New Haven, Connecticut // Source: Google/USGS
 Belo Horizonte, Brazil // Source: Google/Digital Globe