„Viitorul trebuie planificat!”

”Tunel” peste Bosfor

Proiectul liniei de metro care va lega malul asiatic și european ale Bosforului, a fost lansat în urmă cu 20 de ani, va fi inaugurat la Istambul, mâine 29 octombrie 2013.

A fost nevoie de nouă ani de muncă și de aproximativ 3 miliarde de euro ... pentru a putea construi tunelul "Marmaray": un tunel (cu tub dublu)  de 1.4 km lungime, îngropat la mai mult de 50 de metri sub apele Mării Marmara. Acest lucru va permite conectarea metrourilor în câteva minute între cele două părți ale metropolei turcești. 

Tunelul ar trebui să ajute la absorbirea unei părți din ambuteaje legendare  a Istambulului. Lucrarea a fost mult amânată datorită descoperirilor a numeroase comori arheologice (40.000 de obiecte descoperite). În această regiune de activitate seismică ridicată, Marmaray ar trebui să reziste la cutremure de magnitudine 9 grade pe scara Richter.

Fostul primar al Istanbulului, M. Erdogan, actualul prim-ministru, șeful guvernului japonez Shinzo Abe vor fi mâine prezenți la această aniversare. 

Realizarea acestului proiect se datorează sprijinului financiar al Băncii Japoniei și al Băncii Europe de Investiții (BEI).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu