„Viitorul trebuie planificat!”

Reducerea taxei auto va stimula importul de masini second hand

Reducerea taxei auto cu 25% va incuraja importul de vehicule second hand si va conduce la o scadere a preturilor la tranzactiile cu automobile inmatriculate. Cel putin asta sustin reprezentantii unor firme din sectorul auto, citati de Mediafax.
"Noua forma a taxei auto va stimula importul cu autoturisme rulate, blocat la inceputul anului acesta de masura majorarii taxei. Totodata, impunerea platii taxei de poluare la tranzactiile cu masini deja inmatriculate va duce la modificarea pretului de piata a acestora. Iar in cazul de fata vor aparea incercari de fentare a platii taxei prin diferite metode, cum ar fi contractul de comodat", a declarat directorul general al portalului de oferte auto second hand Auto.ro, Bogdan Axinia.
Pe de alta parte, masinile inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007 se vor ieftini din cauza taxei impuse acum si pentru aceste vehicule, este de parere Cristian Bica, membru al Asociatiei Distribuitorilor Autorizati Ford din Romania.
"In primul rand va creste numarul celor care isi vor achizitiona un autovehicul second hand de peste granita. De asemenea, dealerii care vand vehicule rulate si care au in stoc masini achizitionate anterior prin buy back sau trade in, pentru care nu s-a platit aceasta taxa, vor pierde sume importante. si nu in ultimul rand, vor exista din ce in ce mai multe masini tranzactionate fara perfectarea actelor", a precizat Bica.
Totusi, masura ar fi benefica pentru piata autovehiculelor noi, din banii rezultati prin generalizarea taxei urmand sa se finanteze programul de innoire a parcului auto, sustine Silviu Preoteasa, presedintele Asociatiei Dealerilor de Marca Volkswagen si Audi.
Iar directorul grupului Radacini, Nicusor Sorescu, spune ca parcul auto second hand va creste din cauza noilor masuri.
"Anul trecut, aproape jumatate din parcul auto din tara era mai vechi de 11 ani. Odata luata acesta masura, trebuie sa ne asteptam la o crestere a numarului de masini vechi. La inceputul anului a fost pentru prima data cand inmatricularile de masini rulate au fost mai mici decat cele noi, situatie care nu cred ca va mai dura in actualul context", a afirmat Sorescu.
Cititi intreg articol Aici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu