„Viitorul trebuie planificat!”

Oradea intr-un concurs de dezvoltare urbana initiat de Siemens

Concursul „Orasul 20.20” este unul de dezvoltare urbana si este adresat studentilor si masteranzilor din toate colturile tarii. Competitia se bazeaza pe prezentarea „sufletului orasului…asa cum este el la ora actuala”. Dar asta nu e tot: cei de la Siemens le cer participantilor să dea dovada si de imaginatie si sa schiteze dezvoltarea urbei pentru anul 2020.

Achizitia de tramvaie Siemens de catre Municipalitatea Oradea a inspirat un grup de tineri din Oradea, care au realizat un videoclip bazat pe acest tip de mijloc de transport, inscriind filmuletul respectiv în concursul „Orașul 20.20”.
Se spune că sufletul însoțește corpul peste tot, dacă considerăm orașul ca pe un organism viu, atunci cu siguranță sufletul este reprezentat de mobilitatea urbană. În cazul orașului Oradea: Tramvaiul!
Sustine si voteaza Sufletul Orasului Oradea...AICI!

Titlul de Captila Verde a Romaniei castigat de Oradea i-a inspirat sa realizeze cel de al 2 lea filmulet pentru concursul ,,Orasul 20.20".
Sustine si voteaza Sufletul Verde al Orasului Oradea...AICI!

Castigarea Oscarului de catre filmul: The Artist m-a inspirat in realizarea acestui material. Am intrebat mai multe persoane care este sufletul orasului, majoritatea indicandu-mi zonele cu cladiri vechi.  
Prin acest film doresc sa aduc un omagiu stramosilor nostrii care au creat aceste comori nepretuite si care azi de multe ori le neglijam. Aceste cladiri au fost gandite spre folosinta indelungata, satisfac nevoile actuale si pe cele ale generatiilor viitoare.
Cu toate acestea, chiar daca patrimoniul arhitectonic nu permite interventii in ce priveste sustenabilitatea lor, exista solutii inteligente de integrare a unor technologii pentru eficienta energetica acestora!

Sustine si voteaza Sufletul Vechi al Orasului Oradea...AICI!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu