„Viitorul trebuie planificat!”

Cea mai verde zi a României. Azi, turbinele eoliene produc mai mult decât centrala de la Cernavodă

Producţia de energie eoliană a României a înregistrat, azi, un record istoric fiind suficientă pentru a acoperi, în întregime, consumul populaţiei. Pentru prima dată, producţia de energie eoliană este mai mare decât cea a centralei nucleare de la Cernavodă.

Producţia de energie din surse eoliene era azi, la ora 11.00, de 1.500 MWh, un record al tuturor timpurilor şi mai mult decât a produs vreodată centrala nucleară de la Cernavodă, ca putere orară. Astfel, din cele aproape 800 de turbine de vânt amplasate în România, cu precădere Dobrogea, 600 produceau electricitate. Ponderea producţiei de energie eoliană în totalul naţional era de aproape 18%, mai mult decât centrala nucleară de la Cernavodă – 16,7% şi suficientă pentru a acoperi întreg consumul populaţiei. Dacă luăm în calcul şi că Hidroelectrica acoperea azi, la aceeaşi oră, 16,2 % din consumul naţional, 8 ianuarie 2013 este una din zilele în care s-a produs cea mai curată energie din România.

Sursa: www.economica.net

Un comentariu:

  1. Bla Bla Bla daca se produce energie electrica din vant, de ce nu se ieftineste curentul pentru populatie? Va spun eu: pentru ca eolienele nu sunt ale statului si nici ale muritorilor de rand. In pretul platit pe kilowat e inclusa si dezvoltarea retelelor de generare a energiei verzi. Deci platim si noi o parte din eoliene, dar profitul merge la proprietarul lor si la stat.

    RăspundețiȘtergere