„Viitorul trebuie planificat!”

Noul Stadion Santiago Bernabeu

Prin noul plan de modernizare a stadionului, cei de la Real Madrid, nu vor crea doar un stadion, ci vor face un adevărat pol economic care bineînțeles va gravita în jurul stadionului. Astfel zona va devenii una mai atractivă, dar totuși să nu uităm și concurența dintre Madrid și Barcelona. Încet pot ajunge teritorii inteligente iar concurența să fie benefică pentru amândouă cluburile. 

Proiectul câștigător al Competiției Internaționale de Idei Arhitecturale pentru Santiago Bernabeu, a fost câștigat de arhitecții germani de la GMT Architekten.

Stadionul va fi transformat într-o societate, al cărui scop este să facă bani și în afara zilelor în care sunt meciuri. Veniturile vor fi în mare parte generate de o nouă secțiune VIP, un nou mall și un hotel. Costul proiectului în sine nu ar trebui să depășească 350 de milioane €, dar această cifră nu include taxe, licențe sau fiscal, care se va ciocni de un alt 50 de milioane €. Sfârșitul anului 2017, care se fie termenul de finalizare al stadionului.


Legat de finanțarea acestui proiect, cei de la Real Madrid speră ca cel puțin jumătate din sumă să vină din vânzarea dreptului aspra numelui stadionului. Problema însă este că firmele care vor să investeasă nu sunt dispuse să includă numele de Bernabeu pe fațadă. Din unele surse se pare ca viitoare stadion se va numi Coca Cola Arena.









Foto: Abdelaziz Nagatyo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu