„Viitorul trebuie planificat!”

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat premiaza proiectele de CSR care protejeaza mediul

Competitia se adreseaza companiilor, scolilor, institutiilor publice si ONG-urilor si are loc in perioada 1 noiembrie – 15 decembrie 201.

ECOTIC si HotNews.ro organizeaza cu sprijinul Garzii Nationale de Mediu a treia editie a “Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat”, un concurs national de proiecte pentru protectia mediului si economisirea resurselor.
Concursul isi propune sa promoveze initiativele de responsabilizare sociala care implica colectarea selectiva a deseurilor si echipamentelor electronice. De asemenea, vor fi promovate bunele practici privind protectia mediului la nivelul comunitatilor locale.

Competitia este adresata companiilor, institutiilor publice, ONG-urilor si institutiilor de invatamant. Acestea sunt invitate sa isi inscrie in competitie proiectele de protectia mediului pana la data de 11 decembrie 2011.


O sectiune speciala este dedicata cetatenilor. Acestia pot recomanda proiecte desfasurate in comunitatile de unde provin prin incarcarea de fotografii si videoclipuri pe site-ul evenimentului.

Silvia Andrasescu, Coordonator Proiecte Speciale HotNews.ro considera ca evenimentul „scoate la lumina proiecte valoroase realizate atat de companii mari, cat si de institutii si ONG-uri interesate de mediul inconjurator si reutilizarea eficienta a deseurilor”.

In perioada 12 - 14 decembrie 2011 va avea loc jurizarea proiectelor realizata de catre un juriu specializat dar totodata si de catre public. Publicul va putea vota proiectele preferate pe site-ul competitiei, iar proiectul cu cele mai multe voturi va primi Premiul Special al Publicului.

Juriul, compus din reprezentanti ai organizatorilor, un reprezentant al Garzii Nationale de Mediu, precum si domnul Varujan Pambuccian, Membru in Comisia de IT&C din Camera Deputatilor,  va avea in vedere o serie de criterii in alegerea proiectelor castigatoare, printre care:
  • Gradul de responsabilizare si implicare a comunitatii - reflectata in numarul de participanti, alte institutii sau companii atrase in proiect
  • Originalitatea proiectului
  • Relevanta proiectului pentru comunitate
  • Vizibilitatea in randul publicului tinta vizat / acoperirea media obtinuta
  • Eficienta campaniei raportata la efortul investit
Ulterior perioadei de jurizare, in data de 15 decembrie 2011 va avea loc festivitatea de premiere a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat.

Proiectele desemnate castigatoare in urma jurizarii vor fi premiate cu premii constand in echipamente electrice si electronice, astfel: Marele Premiu, Premiul 2 si Premiul 3, respectiv Premiul Publicului. Un Premiu Special va fi oferit in acest an unei Autoritati Publice Locale.
Mai multe detalii...aici

Sursa: responsabilitatesociala.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu