„Viitorul trebuie planificat!”

Peste 100.000 de români cer salvarea pădurilor virgine

S-au strans peste 100.000 de semnaturi un moment important al campaniei Salvati padurile virgine, lansata pe 24 octombrie de WWF.
Campania si-a propus sa spuna povestea padurilor virgine din Romania, printre ultimele din Europa, si sa atraga sprijinul a 100.000 de persoane, in lupta pentru salvarea acestora. Petitia  WWF solicita Ministerul Mediului si Padurilor, garantul si reprezentantul mediului in Guvernul Romaniei, sa ia masurile necesare pentru protejarea acestor paduri, in cel mai scurt timp
Padurile virgine ale Romaniei, care reprezinta 65% din padurile virgine ramase in Europa (exceptand Rusia), sunt bunuri cu valoare de patrimoniu pentru tara noastra si pentru Europa. Importanta acestor paduri sub aspect stiintific, peisager, educativ, ecoprotectiv şi al biodiversitatii, este agreata de toţi practicienii, specialiştii si cercetatorii din domeniu si din domeniile inrudite.


In secolul XIX, padurile virgine reprezentau aproximativ 30% din suprafata totala a padurilor din Romania. La finele secolului XX mai erau doar 6%. Astazi au ramas mai putin de 3%.

Dintre acestea, doar 18% se bucura de un statut de protectie. Restul, de 82%, pot fi distruse fara a fi incalcate prevederile legale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu