„Viitorul trebuie planificat!”

De ce este buna criza?

Daca privim partea buna criza devine o oportunitate, in incercarea societatii umane de a lua decizii fundamentale, in incercarea de a gandi rational, pe termen lung, de a veni cu solutii durabile si de a crea o economie-social sustenabila.

Criza actuala este consecinta unui stil de viata lipsit de sustenabilitate si de ratiune. Motivul principal pentru care ne aflat azi in aceasta situatie (probleme sociale, economice si de mediu) i se datoreaza modului neadecvat de consum si productie, frenezia consumului, a risipei si cumpararii pe datorie, toate promovate de sistemul capitalist.

Cauza principala a deteriorarii continue a mediului global il reprezinta modul neadecvat de consum si productie, indeosebi in tarile industrializate. Ca atare, nu factorii incriminati pana acum, cresterea economica si demografica, progresul tehnico-stiintific, sunt adevaratii vinovati, ci mecanismele social-economice care au impus anumite moduri de consum si productie si care au declansat actiunea valentelor negative ale factorilor mentionati.

Deci o astfel de criza reduce pe moment exploatarea agresiva a resurselor naturale, reduce cantitatea de produse consumata de societate, reduce urbanizarea (construirea retelelor de trasport, infrastructura), reduce sprawlul urban in asa fel reducem efectele negative asupra mediului si protejam biodiversitatea.

Trebuie sa privim criza ca pe un avertisment, de care noi, societatea trebuie sa tinem cont, sa ne schimbam comportamentul pe care il avem acuma, cel de consumerist, intr-unul durabil, iar daca nu se va intampla, atunci cu siguranta ne vom autodistruge, nu exista a 2-a planeta.

Ar fi timpul sa facem ceva in acest sens, trebuie sa ne schimbam, am primit destule avertismente!
 "Stati linistiti" e doar inceputul, adevarata criza urmeaza si va fi prea tarziu...Bye Bye humanity.

 Tu esti schimbarea




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu