„Viitorul trebuie planificat!”

Concurs” Selectăm colectiv – colectăm selectiv”

Perioada de desfăşurare a concursului va fi:
  • ianuarie - februarie - Etapa I; concurs de colectare selectivă interclase
  • martie - aprilie - Etapa II; concurs interşcolar

Organizaţia Ecotop provoacă elevii de gimnaziu din Oradea la un concurs cu tematică ecologistă, "Selectăm colectiv - colectăm selectiv". ONG-ul le propune şcolarilor să strângă cât mai multe deşeuri reciclabile, pe care apoi să le transforme în alte obiecte, inclusiv într-o ambarcaţiune. Cei mai inventivi elevi vor merge în vară în tabără la Damiş, cu membrii Ecotop.

Colectare în grup
Organizaţia locală Ecotop a lansat un concurs cu tematică ecologistă, dedicat elevilor din clasele V-VIII din Oradea. Competiţia "Selectăm colectiv - colectăm selectiv" se va derula în două etape, şcolile putând să se înscrie de-a lungul lunii ianuarie.
Prima presupune ca elevii înscrişi în concurs să adune o cantitate cât mai mare de deşeuri reciclabile, având la dispoziţie lunile ianuarie şi februarie. Astfel, copiii vor aduna PET-uri, hârtii, cartoane, doze de aluminiu ori sticle. Tot în această etapă, membrii Ecotop vor merge în şcoli şi vor ţine lecţii cu privire la necesitatea colectării selective a deşeurilor.
La finalul lunii februarie, clasele de şcolari care vor strânge cele mai mari cantităţi de deşeuri reciclabile vor trece în etapa a doua a concursului, care se va derula în lunile martie-aprilie.
Gunoaie... plutitoare
Pentru a doua etapă a concursului, elevii vor pregăti noi obiecte din deşeuri reciclabile pe care le-au adunat, trebuind să-şi pună mintea la contribuţie astfel încât să conceapă cele mai ingenioase produse.
În plus, din PET-urile adunate, tinerii vor fi provocaţi să construiască o barcă. "Regula principală e că ambarcaţiunea va trebui să plutească. În rest, nu vrem să le îngrădim imaginaţia, ci să-i lăsăm pe elevi să conceapă proiectul", explică şefa Ecotop, Eleonora Mircescu.
Toate obiectele realizate de elevi vor fi scoase la vânzare de Ecotop într-un târg anume amenajat cu ocazia Zilei Internaţionale a Pământului, adică pe 22 aprilie. Iar în vară, cei mai inventivi elevi vor merge cu membrii Ecotop în tabără la Damiş. Deci, merită..

Sursa: ebihoreanul.ro

Un comentariu: