„Viitorul trebuie planificat!”

Un gigant „verde” a plantat, la Cernavodă, 23 de mori de vânt.

Compania Cernavodă Power controlată de portughezii de la EDP a terminat lucrările de construcţie a unui parc eolian de 69 de MW la Cernavodă şi este pe punctul de a finaliza un alt parc eolian, geamăn, în aceeaşi localitate, potrivit unor reprezentanţi ai Autorității de Reglementare în Energie.

Împreună, cele două parcuri eoliene care poartă numele de Centrala Electrică Cernavodă 1 şi 2 vor  avea 138 de MW – corespunzător unui număr de 46 de turbine şi sunt printre cele mai mari cinci proiecte
„verzi” din ţară.

„ Cernavodă 1 este, deja, funcţional iar Cernavodă 2 a trebuit să fie reautorizată pentru că sunt nişte întârzieri la proiect şi erau în pericol să depăşească valabilitatea autorizaţiei din 2009. Ambele ar trebui finalizate în iunie 2011”, au precizat reprezentanţii ANRE.

Aceştia nu au dorit să dezvăluie investiţia în cele două parcuri însă, dacă ţinem seama că un MW instalat în eolian costă circa 1,5 milioane de euro, o putem aprecia la 207 milioane de euro. Energia electrică produsă de cele 46 de turbine este suficientă pentru a alimenta 70.000 de gospodării presupunând un consum mediu lunar de 200 kWh.

Citeste mai mult: www.money.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu