„Viitorul trebuie planificat!”

Cum reducem poluarea - taxe de parcare majorate şi autobuze alimentate cu ulei ars

Taxele de parcare în centrul Capitalei ar putea fi mărite pentru a-i face pe bucureşteni să folosească mai puţin maşinile şi să contribuie la limitarea efectelor poluării. În acelaşi timp, localurile ar putea fi sursa principală de combustibil pentru autobuzele din oraş.
Get Adobe Flash player

Mai exact, prin Bucureşti ar putea circula autobuzele ecologice, adică unele care nu mai consumă combustibil fosil, aşa cum se întâmplă în prezent, ci ulei ars de la restaurante - este un proiect al Primăriei Capitalei, care vrea să reducă poluarea în oraş.

Asta înseamnă că restaurantele nu vor mai avea voie să arunce uleiul care oricum nu este biodegradabil, ci vor trebui să-l reţină în nişte recipiente specialiale pe care apoi le vor trimite spre RATB, care să transforme lichidul în combustibil.

Un alt proiect prin care Primăria vrea să reducă poluarea în oraş ar fi acela de a descuraja locuitorii să mai vină cu maşinile în centrul oraşului, adică vor introduce nişte tarife mai mari pentru parcările din centru faţă de parcările de la periferie.

Un alt proiect este de a discuta cu marile firmei şi de a introduce linii speciale pentru angajaţi, de la serviciu şi la serviciu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu