„Viitorul trebuie planificat!”

Let’s do it Romania 2011!

Curăţenie în toată ţara. Într-o singură zi!
Cel mai mare proiect de implicare socială din ţară, "Let's Do It, Romania!", va fi organizat din nou şi în 2011. Ziua de Curăţenie Naţionala este în acest an 24 septembrie.
Noutatea principală din acest an este reprezentată de noul sistem de cartare, care va fi bazat de data aceasta pe "zone de cartare", de aproximativ 3x3 km fiecare, numite şi griduri.
Fiecăre voluntar care se înscrie pentru cartare îşi va alege zone de cartare proprii, iar raportarea se va face încărcând pe intranetul proiectului informaţiile de pe teren. Noul sistem permite calcularea procentajului cartat din fiecare judeţ, dar şi alocarea resurselor în zonele cu probabilitatea cea mai mare de a exista gunoi. Obiectivul final al acestui sistem este Harta Deşeurilor, instrumentul cheie pentru organizarea voluntarilor pentru ziua de curăţenie.
Harta Deşeurilor va sta la baza Registrului Naţional al Deşeurilor, gândit ca un instrument de monitorizare a zonelor cu probleme din România, util pentru autorităţi şi organizatori.
Site oficial: letsdoitromania.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu