„Viitorul trebuie planificat!”

Parcul eolian Petrom de la Dorobantu, aproape de finalizare

Petrom a anuntat, miercuri, in raportul semestrial al companiei, ca 13 din cele 15 turbine eoliene ale parcului de la Dorobantu au fost ridicate.
"Lucrarile de constructie la parcul eolian Dorobantu sunt in etapa finala. Au fost finalizate fundatiile pentru toate turbinele si au fost ridicate 13 turbine (din totalul de 15)", se arata in documentul Petrom.
De asemenea, in raportul semestrial se precizeaza ca Petrom isi va concentra eforturile in vederea finalizarii procesului de punere in functiune atat a parcului eolian Dorobantu, cat si a centralei electrice de la Brazi, in a doua parte a anului 2011.
„Avand in vedere ca aceste unitati vor fi doar in faza de inceput in 2011, nu ne asteptam ca activitatea diviziei de energie sa aiba o contributie materiala la rezultatul acestui an”, se precizeaza in documentul Petrom.
Parcul eolian Dorobantu se afla la 50km nord-vest de Constanta. Proiectul se afla intr-o zona deschisa unde terenul este folosit in principal in scopuri agricole. Parcul eolian este compus din 15 turbine eoliene Vestas V90, de 3 MW fiecare. Intreaga locatie va fi conectata la reteaua de distributie de 110 kV din apropiere. Sistemul de colectare interna dirijeaza energia catre o Substatie de Transformare Electrica (foto). Aceasta va fi construita la sud-vest de parcul eolian, la 0,5km departare de reteaua de distributie de 110 kV.

Sursa: green-report.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu