„Viitorul trebuie planificat!”

Prima versiune de lucru a strategiei de dezvoltare a Regiunii Centru finalizată

   Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a finalizat recent prima versiune de lucru a Strategiei de Dezvoltare a Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020.
 
   Strategia de dezvoltare regională este parte a Planului de Dezvoltare a Regiunii Centru, principalul document de planificare și programare la nivel regional elaborat de ADR Centru, în parteneriat cu grupurile de lucru județene și avizat de membrii Comitetului Regional de Planificare. Forma finală a documentului urmează a fi aprobată de către Consiliul de Dezvoltare Regională Centru până la sfarșitul anului 2013. Strategia de Dezvoltare își propune fixarea unui cadru de dezvoltare a regiunii, stabilind liniile directoare pentru urmatorii 7 ani.

”Programarea dezvoltării regionale este o acţiune deosebit de complexă, care presupune consultări publice largi şi un parteneriat puternic între actorii din regiune care intervin în acest proces. Prin această Strategie am dorit să armonizăm nevoile identificate la nivelul comunităţilor locale, rezultate în urma întâlnirilor de lucru, dar şi din documentele de planificare. Avem finalizate nu numai analizele socio-economice, ci şi analiza punctelor tari şi slabe, dar şi a oportunităţilor de la nivel regional, precum şi 14 studii în diverse domenii de interes regional, de la profilele socio-economice ale judetelor la analiza demografică a Regiunii, sau la cea a infrastructurii, fiind atinse şi subiecte precum potenţialul energetic şi al resurselor de energie regenerabilă, sau al dezvoltării turismului. De fapt, toate aceste documente pot fi consultate pe paginile noastre de Internet. Acum vom trece la selectarea proiectelor necesare şi prioritizarea acestora, activităţi pentru care avem nevoie de implicarea comunităţii. Dorim ca această Strategie să asigure dezvoltarea economică şi socială unitară şi echilibrată a judeţelor şi a întregii regiuni”, a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.

Versiunea de lucru a Strategiei de Dezvoltare a Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020 poate fi consultată pe site-urile ADR Centru:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu