„Viitorul trebuie planificat!”

Soarta pădurilor din România

În ultimii ani peste 280.000 de hectare de pădure au dispărut de pe teritoriul României, dar pădurile din Romania sunt încă în pericol după ce noul Cod Silvic a trecut de Senat, iar săptămâna viitoare va fi pe masa Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților care este forul decizional în acest caz.

Noul Cod Silvic va avea un impact negativ asupara pădurilor din România. Principala controversă legată de acest proiect este modificarea care anulează dreptul Ocoalelor Silvice să stabilească numărul de copaci care sunt tăiaţi. Așadar, defrişările vor fi la liber şi nu mai poate fi ţinută evidenţa suprafeţelor verzi care dispar, astfel se dă posibilitatea exploatării într-un singur an a masei lemnoase alocate pentru 10 ani. O altă modificare a noului Cod Silvic ar da dreptul primăriilor să transforme bucăţi de pădure în teren intravilan.

Un membru din această comisie pentru agriculturii din Camera Deputaților afirmă că: „ONG-urile vor să transforme toată România în parcuri naturale şi arii protejate. Pădurea are şi un rol economic”. Oare care va fi soarta pădurilor din Romania? Cautați cine sunt oamenii care conduc această comisie pentru agricultură din Camera Deputaților iar răspunsul o să-l găsiți singuri...

Sperăm ca noul ministru al Pădurilor să ceară o revizuire a proiectului de lege, iar amendamentele trimise de ONG-urile de mediu să fie luate în considerare. Sper ca noua lege să nu legalizeze defrișările! Mai multe informații aici!

Asociația EcoPlanning luptă pentru salvarea pădurilor!
Împreună putem avea o Românie mai bogată în aur verde!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu