„Viitorul trebuie planificat!”

Ce s-a intamplat cu canepa in Romania?

Deocamdata, canepa este metoda noastra preferata pentru constructia caminului nostru, deci in mod natural, ne uitam in jurul nostru sa vedem ce gasim. Evenual, speram de asemenea sa crestem canepa pentru necesitatile personale pentru alimentatie, fibre si pentru a asigura material de constructii pentru alti romani care poate vor dori sa construiasca cu canepa.


Deocamdata, urmatoarele lucruri pe care le-am aflat sunt:
  1. A exista in Romania oindustrie promitatoare a canepei -  foarte putin a ramas din ea.
  2. Conditiile din Romania sunt excelente in cresterea canepei.
  3. Am incercat sa contactamAdvantages (o firma producatoare de canepa in Timisoara) si ni s-a spus ca nu mai exista.
  4. Exista Salonta, Bihor o companie romaneasca impresionanta numita  Canah ce fabrica produse alimentare pe baza de canepa – produse de o calitate impresionanta
  5. Cu toate ca cei de la Canah doresc sa se bazeze pe aprovizionarea locala cu canepa, sunt nevoiti sa importe marea majoritate a materiei prime (seminte de canepa)
  6. Teoretic este posibila cresterea canepei in Romania – pentru care ai nevoie de o aprobare in avans si de o monitorizare aditionala in timp ce cultivi si recoltezi canepa.
  7. In fiecare an, inainte de Craciun, semintele de canepa apar in piatele din Romania – cu aceste seminte se face o prajitura traditionala de Craciun numita “turte cu julfa” – nu stim de unde vin aceste seminte (o teorie speculativa este cea ca semintele vin din Republica Molova)
Una dintre (numeroasele) aspecte ecologice a canepei este ca poate fi cultivata (si procesata) aproape de locul in care este ceruta. Acest lucru reduce necesitatea transportului pe distante mari. Transportul determina emisiile de carbon care micsoreaza beneficiile ecologice. Facem un efort in a gasi un fermier roman de la care sa putem cumpara canepa de care avem nevoie in constructia casei.
Desi vom incerca sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a lasa o daune ecologice cat mai  mici in procurarea (si transportul) cantitatii de canepa necesara constructiei caminului nostru, va fi ironic si pacat sa trebuiasca sa procuram canepa (si sa platim pentru ea) din afara Romaniei (Ungaria, Germania, Austri, Suedia, Olanda, Anglia, etc)
Deci intrebarea mea spre oricine care citeste aceasta postare si stie despre ce e vorba: ce s-a intamplat cu canepa in Romania? De ce a devenit ilegala? De ce a fost inchisa o industrie promitatoare? Cine ar avea de castigat din acest lucru? Ce se poate face pentru a repara ceea ce pare a fi ca o greseala tragica pentru economia romana?

Sursa: bhudeva.org/ro

3 comentarii:

  1. pt ca se vinde ca droguri de asta e ilegala

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga domnule "Anonim" exista o mare diferenta intre canepa si marijuana. www.puff-puff.ro

    RăspundețiȘtergere
  3. da si ce...in evul mediu asa ceva era folosit ca medicament. si multe terapii si medicamente aveau ca baza asta. Ca suntem noi cascati si nu stim cum so folosim,si cat asta e altceva.Sa nu uitam ca are si beneficii. Canabisul e periculos, dar nu pentru corpul uman, ci pentru marile companii Marijuana e periculoasa, e adevarat, dar nu pentru corpul sau mintea umana, ci pentru companiile petroliere, pentru industriile chimice, de alcool si de tutun. Afaceri uriase, in care se invart milioane de dolari si putere, au ascuns adevarul de ochii publicului.
    Daca s-ar afla faptul ca acest canabis ar putea fi folosit in produse comerciale, acest lucru ar crea o adevarata bomba atomica la scara industriala! Intreprinzatorii n-au fost invatati niciodata despre potentialul extraordinar al canabisului, pentru ca cei foarte bogati au conspirat pentru a oferi dezinformari asupra publicului cu privire la aceasta planta care, daca ar fi folosita in mod corespunzator, ar ruina marile companii din domeniile mai sus mentionate.

    pt m multe detalii inainte sa acuzam si sa sustinem ceva ce e in avantajul altora ar trebui sa ne informam corect. de exp-- Farmacia verge,mit si adevar , acolo gasim multe info care in mod normal unui om cu cap i-ar da de gandit, Nu incurajez consumatorii , insa exista un echilibru si un adevar in tot.

    RăspundețiȘtergere