„Viitorul trebuie planificat!”

Poate corpul sa mai genereze energie dupa ce murim?

Daca ai un corp normal, esti compus din 15% grasimi. Prin miscarile pe care le faci si caldura corpului esti capabil sa generezi in jur de 11.000 wati / ora energie in fiecare zi. Daca 100% din acea energie ar fi convertita in electricitate ai produce in jur de 163 de wati doar mergand. Sursa de energie nu se opreste nici cand dormi, conform studiilor producem in jur de 81 watts. Energie nu mai producem decat in clipa in care murim, adevarat doar daca nu iti pui corpul in descompunere la treaba. Poate corpul tau sa genereze energie si dupa ce mori? Sigur ca poate!
Nu este ceva iesit din comun sa iti daruiesti corpul stiintei dupa  moarte, doar ca in loc sa iti donezi organele, o idee noua si radicala ar fi sa iti dai corpul spre generare de energie. Conceptul nu este nou faca parte din proiectul “Afterlife” al lui James Auger si Jimmy Loizeau de la Colegiul Regal de Arta din New York, si foloseste energia celulelor microbiene.

Energia celulelor microbiene (ECM)  este o metoda noua de energie alternativa, unde materia organica (Corpul in descompunere in cazul asta) este convertita in electricitate folosind bacteriile. Bacterile sunt niste organisme flamande care sunt capababile sa converteasca o varietate de substante organice in dioxid de carbon, apa si energie, In mod normal bacteria ar folosi energia produsa sa isi hraneasca propriul metabolism dar prin tehnologia ECM energia este stocata sub forma de electricitate.
Productia de energie cu MFC nu este SF, oamenii de stiinta au experimentat cu materie organica precum grasime de porc, bere si apa. Dar folosind suc gastric de la un corp in descompunere este o cu totul alta poveste. Ideea este ca electricitate generata din descompuneri poate fi stransa in baterii reincarcabile.
Deci in felul asta … poti lasa Planeta mai buna decat ai gasit-o!

Sursa: ecohelp.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu