„Viitorul trebuie planificat!”

Vrei sa scapi de factura la intretinere? Cat te costa o “casa verde”.

Ce-ati zice de o casa care sa nu aiba nevoie de utilitati? Vorbim despre un concept imobiliar, total verde, care transforma energia solara in curent electric. Dar, pana sa uite proprietarul de facturile la intretinere, cei care aleg acest model trebuie sa stie ca la pretul casei se adauga un cost suplimetar de 18.000 de euro.

Concret, pe acoperisul unei astfel de case se monteaza panouri fotovoltaice. O solutie ideala pentru zonele neracordate la reteaua de energie electrica.

Un panou fotovoltaic preia lumina trimisa de soare si o transforma in energie electrica, energie care se inmagazineaza apoi in baterii de putere mare. Sistemul functioneaza si iarna. Cu aceasta energie se pune in miscare o centrala, fie electrica, fie pe peleti, ca sa produca apa calda si caldura.

Foarte important! Cine alege acest tip de centrala beneficiaza de reduceri si de 80% prin programul “Casa Verde”.

Asta inseamna ca o parte din investitia de 18.000 de euro va fi suportata de stat. Costurile ar putea scadea si mai mult daca in proiect vor fi introduse si panouri solare.

Proiectul se adreseaza celor care detin terenuri neracordate la gaz si energie.

Costurile de intretinere nu au fost inca estimate. Se stie insa ca investitia initiala de 18.000 de euro ar putea fi recuperata in minimum 15 ani. Abia dupa aceea proprietarul s-ar putea bucura de utilitati gratuite.
Sursa: incont.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu