„Viitorul trebuie planificat!”

Un parc în interiorul unui aeroport? La Amsterdam se poate! (FOTO)

Începând de anul acesta, pasagerii din aeroporul Schiphol, Amsterdam, vor putea aştepta avionul în incinta “terminalului verde”, un parc tematic, ideal pentru relaxare.
Dincolo de punctul de verificare a paşapoartelor, pasagerii vor putea acum să-şi petreacă timpul la aeroport într-un cadru surprinzător, aşezaţi langă un arbore şi ascultând ciripitul păsărilor. Trecerea de la peisajul urban la cel înverzit este anunţată de un copac în vârstă de 130 de ani şi care a fost adus aici pentru a fi salvat, după ce habitatul său natural a fost distrus.
Printr-o tehnică numită "mixed reality" oamenii se pot bucura de proiecţii cu fluturi, sunete de animale şi păsări care crează o atmosferă asemănătoare celei dintr-un parc. Airport Park îşi propune să reflecte pacea şi seninătatea parcurilor de oraş în mijlocul agitaţiei cotidiene.
Aşa se face că în locul scaunelor şi al meselor obişnuite, pasagerii sunt invitaţi să se aşeze pe buşteni. Băncile clasice de aşteptare sunt create în aşa fel încât oamenii pot sta cât mai relaxaţi.
Pentru că este un proiect eco, autorităţile au pus la dispoziţie biciclete care prin pedalare produc energie electrică cu care pasagerii îşi pot încărca telefoanele mobile.
În concordanţă magazinele oferă produse bio, iar întreg terminalul este iluminat cu ajutorul led-urilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu