„Viitorul trebuie planificat!”

Gandeste verde!

Cu toti ne dorim un mediu curat, sanatos si verde de care sa ne bucuram. Ca sa avem un mediu curat, avem nevoie de o regenerare urbana. De ce avem nevoie de REGENERARE URBANĂ? Pentru ca Regenarea urbana este un proces amplu de crestere si imbunatatire a calitatii vietii pentru cetateni. Acest proces de regenerare urbana se concentreaza pe implementarea unui plan cu solutii complementare pentru: CALITATEA VIEŢII, MEDIU ÎNCONJURĂTOR si COMPETITIVITATE ECONOMICĂ. Daca ne dorim un mediu curat si verdetrebuie sa tinem cont si de calitatea vietii dar si de competivitatea economica. Cum putem sa avem un viitor verde?...doar impreuna (localnici, autoritatile locale, Uniunea Europeana, Ministerul Mediul) prin programe de ecologizare, de protectie a mediului, camapanii verzii, energii regenerabile.
Un element nevralgic atat in economia locala cat si in confortul urban o reprezinta sursa de energie, astfel viitorul este energia regenerabila, conform Strategia Eneregetica a Romaniei 2020-2030 figureaza necesitatea infiintarii unor centrale de cogenerare in orasele mici, precum panourile fotovoltaice, parcuri eoliene, minicentrale eoliene sunt unele dintre energiile regenerabile, fiind la fel de important atat producerea de energie cat si sustenabilitatea energie prin masuri de gestionare eficienta a energie produse.
Un alt aspect ar fi Mobilitatea urbana, este o problema importanta si asta in comunitatea noastra, astfel se doreste tot mai mult ca centrele oraselor sa fie pietonale,( conform declaratie de la Toledo), folosirea transportului in comun in detrimentul masini, dar si folosirea bicicletei. Astfel vom putea respira un aer curat, viitorul este verde!
Prin campanii gen " Umbrela Verde", "Tara lui Andrei", "Linked to Green" impreuna cu localnici putem sa promovam mediul curat si sa-l pastram pentru generatiile viitoare. "Pentru ca viitorul trebuie planificat!"

Scris de: Dan Dragos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu